Strendene

[slideshow post_id=»5761″]

Sri Lanka er kjent for sine vakre strender og det finnes mange av dem rundt øya. Hvite sandstrender, fargerike koralløyer og krystallklart vann. Det indiske hav møter strendene på forskjellige måter. Noen steder er det veldig langgrunt, mens andre plasser står bølgene rett inn på stranda og gir ypperlige forhold for surfere. Du kan med letthet velge den stranda som passer deg best – hotellets strand, en strand hvor de innfødte bader eller en paradisisk strand som bare er for deg! Noen ønsker kun sol og bad, noen vil utforske livet i havet mens andre trives med å utfordre kraften i bølgene. Vi hjelper deg med å finne Din strand og det området ved kysten som du vil trives best på.

De anbefalte strendene og stedene her, er i rekkefølge sydover fra Colombo.

Beruwela – sørvestkysten
Fra dette stedet og sørover ligger strender og resort hoteller på rekke og rad. Flotte badeforhold. Stedet er også kjent for sin fiskeaktivitet.

Bentota – sørvestkysten
Nydelig strand og lagune og et populært sted for turister som ønsker å bo på et resort hotell med en liten hyggelig by i nærheten. Et populært sted for både brettseiling og vannski.

Hikkaduwa – sørvestkysten
Dette var det første stedet som ble utviklet for turister. Er du glad i alle skjønnhetene som finnes under havets overflate, er dette stedet for deg. Enten du ønsker å dykke selv eller blir med ut i en båt med glassbunn for å imponeres av koraller og et yrende sjøliv.

Unawatuna – sørkysten
Med sine mange palmetrær er denne stranda en av de mest populære på øya og sies å være en av de vakreste naturskapte strendene på Sri Lanka. Den har fått kallenavnet hestesko-stranden på grunn av sin spesielle form. Et rev beskytter stranda som gjør at det er trygt å bade. Her ligger gjestehus og eksklusive boutiquehoteller bokstavelig talt i vannkanten. Stedet er populært for sportsdykkere og surfere og utstyr kan leies. Prøv stedets sjømat, tilberedt på skikkelig Sri Lankan vis, i den hyggelige landsbyen.

Ahangama – sørkysten
Er du ute etter en deilig strand, gode surfe- og bademuligheter, en rolig atmosfære, nærhet til en liten landsby og gode turløyper, er Ahangama stedet. I tillegg kan stedet friste med perler av eksklusive boutiquehoteller. Stranda er lang og perfekt til både jogge- og spaserturer. Du finner områder som er langgrunt og steder hvor du kjapt kan få deg en morgendukkert. Stranda er ikke turistifisert, her møter man bare den hyggelige lokalbefolkningen som gjerne slår av en prat – et perfekt sted for deg som ønsker fredelige dager. I enden av stranden sitter de berømte fiskerne på sine påler ute i vannet og fanger dagens fangst – et utrolig fascinerende syn. Og solnedgangen her er magisk.

Mirissa – sørkysten
Denne halvmåneformede stranden kalles for et lite tropisk paradis med utrolige sandstrender. Strandbyen er enda ikke blitt en turist –hotspot, og har ikke de samme tilbudene som de større strendene. Til gjengjeld er stranda kjent for sin fantastiske soloppgang, og det er her man drar ut på hval- og delfinsafari. Gode forhold også for snorkling og dypvannsfiske.

Arugam Bay – sørøstkysten
Denne stranden, som ikke ligger så langt fra Tricomalee, er flere ganger blitt nominert til en av de 10 beste surfestedene i verden og er et paradis for surfere. Det tilbys også andre vannaktiviteter her. Stedet har en avslappet atmosfære med lokale spisesteder og overnattingsmuligheter langs stranden. Naturreservat like i nærheten.